Blijf op de hoogte

Waarom kiezen kinderen voor Het Hooghuis Heesch?

"Ik vind het fijn om in een eigen lokaal te zitten"

"Het is een klein gebouw, dus ik weet de weg meteen" 

"Tijdens de open dag hadden de leraren echt tijd om met ons te praten"

"Ik vind de sfeer gezellig"

"Ik vind het leuk dat ik 2 uur extra in de week kan knutselen (Xplore)"

Wauw, wat een mooie reacties geven onze huidige leerlingen op de vraag waarom ze voor Heesch kozen. Daar zijn we trots op, want alles wat we doen, doen we voor onze leerlingen!

We hebben oog voor elkaar. Iedereen kent elkaar en dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. We houden van korte lijntjes; op school en met thuis. Zo weten we steeds hoe het met jou gaat en kunnen we je helpen waar nodig.

We doen er alles aan om de overstap naar de middelbare school zo fijn en gemakkelijk mogelijk te maken. In de onderbouw leer je in een stamlokaal, waar je je eigen werkplek hebt; je eigen stek. 

Elke schooldag begint met O-tijd, met de O van ondersteuning. Je kunt dan bij je mentor terecht voor coaching of bij een vakdocent voor extra uitleg. In je rooster heb je vier Xtra uren, waarin je bijvoorbeeld extra lessen Nederlands, Engels of wiskunde kunt volgen. Natuurlijk ben je op school niet alleen bezig met leervakken. In de eerste en tweede klas kies je bij Xplore uit Sport, Life, Creatief of Technologie. En als je wilt, kun je aan het eind van je schooldag onder begeleiding op school je huiswerk maken. Bij ons op school bepaal je dus zelf voor een groot deel je leerroute. Jij kiest de kleur die bij je past.

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom op onze informatieavonden, bij de proeflessen en op onze open dag! Je kan je voor de proeflessen en informatieavond inschrijven via https://heesch.hethooghuis.nl/groep-78/

Heb je vragen over onze school? Dan mag je altijd bellen naar 0412 224130 of een mailtje sturen naar infoheesch@hethooghuis.nl

Graag tot ziens!

Lindy van den Hengel - Teamleider onderbouw

Ton van Lith - Teamleider bovenbouw

Ester van Eggelen - Directeur