Nieuws

Het Hooghuis Heesch staat bekend als een kleine school voor vmbo-t. Dat heeft veel voordelen. Iedereen kent elkaar en dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Helaas heeft het ook een nadeel. Het aantal aanmeldingen is de afgelopen jaren verder teruggelopen, waardoor onze school te klein dreigt te worden. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van ons onderwijs in de toekomst niet meer garanderen. Het Hooghuis heeft daarom besloten om onze locatie in Heesch vanaf schooljaar 2025/2026 te gaan sluiten. Dit betekent dat je je vanuit groep 8 niet meer kunt aanmelden voor Het Hooghuis Heesch.

We begrijpen dat het een teleurstelling voor je kan zijn om dit bericht te lezen als je graag naar Heesch had gewild. Dan is het goed om te weten dat we binnen Het Hooghuis meer fijne scholen hebben waar je terechtkunt met een vmbo-t advies, zoals Stadion en het Mondriaan College.

Het verzorgen van goed onderwijs en het welzijn van onze leerlingen en medewerkers zijn het allerbelangrijkst voor ons. Voor de huidige derde- en vierdeklassers verandert er niets. Zij kunnen hun middelbareschooltijd gewoon afmaken op Het Hooghuis Heesch.
De leerlingen die nu in klas 1 of 2 zitten, ronden hun brugperiode af op onze school. De komende tijd gaan we samen met deze leerlingen en hun ouders/verzorgers op zoek naar een passende, andere middelbare school, waar zij zich verder kunnen voorbereiden op het behalen van hun vmbo-t diploma.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 0412 224130 of infoheesch@hethooghuis.nl

Namens ons team,
Ester van Eggelen, directeur Heesch